2003 թվականին «Մայրիկ» ռեստորանը բացվեց Բեյրութում՝ որպես առաջին միջերկրական հայկական ռեստորան: Կարճ ժամանակահատվածում «Մայրիկ»-ը դարձավ հայկական սփյուռքի խոհարարական ժառանգության ուղենիշն ու պահպանողը: Դրանից հետո «Մայրիկ»-ի շնորհիվ հայկական խոհանոցը հասավ Դուբայ, Ռիադ և Մալդիվյան կղզիներ:
2018 թվականին «Մայրիկ» ռեստորանը բացվեց նաև Հայաստանում: Խոհանոցն առաջարկում է նորովի ներկայացված հայկական նրբախորտիկներ: Բաղադրատոմսերը «սկիզբ են առել» Անատոլիայի պարարտ հողերից և մորից դստերն են փոխանցվել: Ռեստորանի ճաշատեսակներին բնորոշ է բաղադրիչների, համերի և գույների հակադրության «խաղ», որտեղ մեկտեղված են միջերկրածովյան թարմությունն ու մետաքսի ճանապարհի համեմունքների հարուստ համերը: